Blog

Škola na statku Nezařazené

Škola na statku

Pokud Kytky od potoka sledujete už nějakou dobu, tak víte, že náš statek má svou smutnou historii. Společným snem naší rodiny je udělat z něj krásné místo, které bude dělat radost nám i širšímu okolí. Vidíme ho jako takovou malou náves. Prostor pro setkávání, sdílení, inspiraci. Od září to tu nádherně ožije díky komunitní škole.

Více „Škola na statku“
puda ekologicke zemedelstvi Kytky od potoka - Den Země - myšlenka ze mě - Kytky od potoka Nezařazené

Den Země – myšlenka ze mě

Zamyšlení ke dni Země

I letos začínáme zemědělskou sezónu suchem. Minulý rok (2019) na pole nezapršelo celý březen. To je špatný začátek sezóny. Letos přišlo sucho o něco později, zato trvá déle. Vlastně začalo už na podzim. Od podzimu pršelo relativně málo. Pesimismus mi však není vlastní, takže dodávám, že loňskou sezónu jsme nakonec měli docela dobrou. Nicméně stále balancujeme na hraně… Kde jsou ty časy, kdy pršelo několik dní tak, že se na poli nedalo pracovat. Co se s tím můžeme dělat? Řeknu vám, co v rámci budování našeho malého hospodařství dělám já.. 

Více „Den Země – myšlenka ze mě“
Cukrfree Kytkyodpotoka - Bez cukru a bez chemie - Kytky od potoka Nezařazené

Bez cukru a bez chemie

Janina, známá jako Cukrfree, je nejen úspěšnou foodbloggerkou a autorkou kuchařek, ale nově i online školitelkou svého cukrfree přístupu k životu a stravování. Na svém instagramovém učtu sdílí své zkušenosti s životem bez cukru, neuvěřitelně lákavé recepty, ale také otevřeně mluví o svých několikaletých problémech s příjmem potravy, o emočním přejídání a závislosti na cukru a je velkou inspirací pro tisíce svých fanoušků. Nás moc těší, že si pro natáčení svého online programu vybrala právě naše květiny bez chemie. Více

Kytkyodpotoka Vlastina Svatkova fotoNikolKlapkova - Jít svou cestou, je prostě nejvíc! - Kytky od potoka Nezařazené

Jít svou cestou, je prostě nejvíc!

Prostor pro duši, tak zní název třetí knihy Vlastiny Svátkové. Kniha, která otvírá srdce žen, mění jejich myšlení a pomáhá jim k uvědomění si vlastní krásy. Učí mít se ráda, hýčkat se a vnímat ty správné hodnoty.  To je to, o co se snažíme i my prostřednictvím našich květin. S Vlastinou nás kromě lásky k pivoňkám pojí i to, že jsme se každá vydala na cestu, která je sice náročná, ale dává nám jasný smysl.

Více